ContentRockr door de ogen van Tina Claeys – Content Account Manager bij Mediaforta

Tina Claeys
Content Account Manager @ Mediaforta

ContentRockr: hefboom voor kwalitatieve contentcreatie

Intussen werk ik een jaar bij het contentmarketingagentschap Mediaforta. Als Content Accountmanager is het mijn taak om de ideeën van de klant mee vorm te geven en te vertalen in resultaatgedreven content. Omdat enkel het beste goed genoeg is, selecteer ik voor elke opdracht steeds de meest geknipte freelancers. Tekstschrijvers, proofreaders, vormgevers, …

Ik zorg ervoor dat de puntjes steeds op de i komen te staan. Elke tekst passeert dan ook via mijn waakzaam oog. Een pittige uitdaging, want elke tekst gaat vaak een paar keer over en weer, tot die helemaal goed zit. Niet enkel in het Nederlands, maar vaak ook in het Frans, Engels en Duits.

Gestroomlijnde content

Sinds kort helpt ContentRockr me om die stroom content voor een van mijn klanten nog efficiënter te beheren. In de tool zitten alle freelancers die voor die klant werken netjes verzameld.

“ContentRockr helpt me om de stroom content nog efficiënter te beheren.”

 

Heb ik een opdracht, dan breng ik de freelancer in kwestie in één klik op de hoogte. Hij of zij krijgt een automatische notificatie en kan vervolgens in het systeem checken wat hem of haar te doen staat. En tegen wanneer precies. Heeft de freelancer zijn opdracht volbracht, dan krijg ik daar ook meteen een automatische notificatie van. Snel en superhandig!

Steeds de juiste versie

Een traditioneel probleem is dat er vaak verschillende versies van een tekst circuleren. Zo bestaat het risico dat per ongeluk de verkeerde versie naar de klant vertrekt. Daar maakt ContentRockr komaf mee. In het systeem werkt elke freelancer immers automatisch op de vorige versie.

Bovendien is het mogelijk om fotomateriaal meteen in de tekst te integreren. Zo zet mijn collega die de nieuwsbrief voor deze klant opmaakt 100% zeker de juiste foto op de juiste plaats.

Overzichtelijk dashboard

ContentRockr laat de klant toe om eenvoudig opmerkingen en feedback mee te geven in het systeem. Die worden zeer overzichtelijk weergeven. Zo kan de freelancer die vlot verwerken in de volgende ronde.

“Het dashboard toont me in één oogopslag waar er nog werk aan de winkel is. Dat laat me toe om nog korter op de bal te spelen.”

 

Voor mezelf is het overzichtelijke dashboard een enorme troef van het systeem. In één oogopslag zie ik welke taken voltooid zijn en waar er nog werk aan de winkel is. Dat laat me toe om nog korter op de bal te spelen.

Kortom, ContentRockr is voor mij onmisbaar geworden om deze klant op zijn wenken te bedienen van de juiste content. Ik kijk er dan ook naar uit om nog meer klanten in ContentRockr te mogen verwelkomen.