Online Ebook

Wat is contentchaos? En hoe los ik die op?

Ontdek in dit ebook hoe je als bedrijf start met het maken van content. Aan de hand van praktische tips, en do's en don'ts ga je uitstekende content maken en vermijd je de contentchaos.

Hoe begin je als bedrijf met het maken van content? De meeste bedrijven hebben daar nauwelijks of geen ervaring mee. Content produceren behoort immers niet tot hun core business.

Nochtans is het maken van goede content nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Goede content zorgt immers voor meer bezoekers, leads en sales, en versterkt je thought leadership. In onze andere whitepapers kan je meer lezen over het belang van content.

In deze whitepaper focussen we vooral op de uitdagingen waar je als bedrijf tegenaan loopt wanneer je start met het maken van content. Stuk voor stuk uitdagingen die kunnen leiden tot contentchaos wanneer ze niet goed aangepakt worden. Zo’n chaos kan het bedrijf veel geld kosten, omdat chaos de productietijd verhoogt, de kans op fouten vergroot, demotivatie veroorzaakt en minder kwalitatieve content voortbrengt. Minder kwalitatieve content zorgt dan weer voor zwakkere leads, minder conversie en minder bezoekers. Bovendien is het geen zeldzaam fenomeen. Een Britse studie uit 2019 gaf aan dat 9 op de 10 teamleiders van in-house communicatieteams regelmatig worstelen met contentcreatie en -evaluatie (The Pulse Business, 2019). Het is dus tijd om deze uitdagingen in kaart te brengen en te bekijken hoe we ze kunnen aanpakken.

Wij hebben alvast de zes belangrijkste uitdagingen gedefinieerd op basis van wat we zien bij onze klanten. De kans is groot dat je minstens een van deze uitdagingen herkent.

De zes uitdagingen bij contentproductie:

  1. Hoe bouw ik een contentteam?
  2. Hoe laat ik het productieproces vlot verlopen?
  3. Welke content maak ik?
  4. Waar publiceer ik de content en wie doet dat?
  5. Hoe archiveer ik de content en deel ik die intern?
  6. Hoe krijg ik snel en eenvoudig inzichten en overzichten?

In deze whitepaper ontdek je waarom deze uitdagingen chaos kunnen veroorzaken wanneer je ze niet goed aanpakt en hoe je die chaos kan oplossen.

Heb je na het lezen van deze whitepaper nog vragen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op [email protected].

Veel leesplezier.

Lees verder