Uitdaging 3

Welke content maak ik wanneer?

Hoewel je voldoende content moet maken, primeert toch de kwaliteit van de content. Dat betekent dat je voor iedere buyer persona in iedere fase van de funnel content nodig hebt én dat in verschillende talen. Bovendien ga je misschien een deel van de content linken aan een promotiecampagne. Dan moet al je content ook nog eens intern consistent zijn en aangepast worden aan de verschillende communicatiekanalen. Ondertussen willen alle stakeholders graag weten welke content wanneer verschijnt. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook creatieve teamleden die door de chaos ideeën kunnen brouwen, maar dat is niet zo handig als je structuur wil creëren.

Dus maak je een contentagenda. Daarin kan iedereen meteen zien welke content wanneer zal verschijnen.

In een eerste fase wordt zo’n contentagenda vaak gemaakt in een Excel- of Word-document. Maar omdat verschillende personen toegang moeten hebben, wordt er al snel overgeschakeld naar andere tools, zoals Google Sheets, Trello, Asana, … Op die manier heeft iedereen meteen toegang en behoud je het overzicht.

Maar het begint pas echt complex te worden wanneer je baas vraagt wat de status is van een bepaalde blogpost of social media post. Of als je naar de agenda kijkt en daarbij meteen toegang wil hebben tot het contentstuk in kwestie. Of als je collega je vraagt om een status te bezorgen van alle content die je voorzien hebt voor volgende maand. Of wil weten welke content je gemaakt hebt voor verschillende buyer personas in de awareness fase. Dat lukt niet met deze tools. Ondanks alle tools en inspanningen ontstaat er dus vroeg of laat chaos in de contentagenda. Op dat moment kan gespecialiseerde contentmarketingsoftware zoals ContentRockr handig zijn.

Samengevat:

  • Een contentagenda geeft je een goed overzicht van en inzicht in de content.
  • Je moet die agenda kunnen delen met alle stakeholders.
  • Het is niet altijd evident om alles in één agenda te krijgen, tenzij je gespecialiseerde software gebruikt.
  • Gespecialiseerde software helpt je om vlot te filteren en te delen.

Ontdek hoe de contentagenda in ContentRockr werkt en hoe je die vlot kan delen en aanpassen. Ontdek ook de verschillende views.