Uitdaging 5

Hoe kan ik de content vlot intern delen en archiveren?

Content wordt vaak gemaakt om nieuwe bezoekers en leads te genereren. Het kan ook een handige tool zijn voor je verkopers tijdens het salesproces. Wanneer zij de klant willen overtuigen, is goede content een uitstekend middel om de eigen expertise te tonen en op die manier de klant te helpen en het vertrouwen te winnen. Als verkoper hoef je dan bovendien niet terug te vallen op het typische salesjargon.

Vaak weet het team echter niet welke content er allemaal bestaat, waar ze die kunnen vinden en hoe ze die vlot kunnen delen met hun prospecten. Bovendien wil je een veilige plek om je gevoelige bedrijfsinformatie te bewaren om jezelf te beschermen tegen hackers. In de afgelopen 6 jaar zijn er meer dan 3 miljard gegevens gekraakt en het niveau en de vernuftigheid van deze bedreigingen neemt voortdurend toe. Het is dan ook belangrijk om vaak je wachtwoorden te veranderen van digitale databases en software te gebruiken die je vertrouwt (Advantage, z.d.).

Een goed contentarchief dringt zich dan ook op. In een goed uitgewerkt archief kan je vlot alle content terugvinden. En het maakt het ook mogelijk om de content op een eenvoudige manier bij je klant of bij je verkopers en bij hun prospecten en klanten te krijgen – op een veilige manier weliswaar.

Naast het vinden en delen van goede content heeft een archief nog een groot voordeel. Het geeft je meteen een overzicht van welke content er ooit binnen de organisatie bestaan heeft. Het archief bewaart die content ook al is die ooit gepubliceerd op een kanaal dat je ondertussen niet meer gebruikt. Dankzij het archief kan je die content niet alleen vinden, maar ook aanpassen, en misschien opnieuw ergens delen of publiceren. En misschien moet je bepaalde content even van je blog halen, maar is het wel interessant om die te stockeren. Een goed contentarchief helpt je dus om chaos te vermijden.