Uitdaging 4

Wie publiceert de content?

We hebben nu een goede contentagenda en uitstekende content en ook het intern validatieproces verloopt vlot. We zijn met andere woorden al heel wat opgeschoten. Nu komt het erop aan om die content ook op het juiste moment te publiceren. Ondanks de moderne CMS-systemen vraagt de publicatie van content nog altijd wat werk. De teksten en afbeeldingen moeten opgeladen worden. De afbeeldingen moeten op het juiste formaat staan. De nodige SEO-velden moeten ingevuld worden …
Niet dat dit allemaal heel veel werk is, maar het moet wel gebeuren. Iemand in de organisatie moet hier tijd voor vrijmaken. Maar wie is die persoon dan? Is dat de contentmarketeer? Een assistent? En naast de content op de blog moet je ook voldoende social media posts online zetten. In het algemeen raden experts aan om een post per dag te publiceren (Hootsuite, 2021), al blijft kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.

Iedere week of iedere maand moet er dus heel wat content opgeladen worden. Opnieuw dreigt de chaos. De content verschijnt te laat of helemaal niet. Dat is natuurlijk jammer van alle inspanningen.

Hoe lossen we dit op?

Probeer iemand in je team aan te duiden die de publicatie van alle content op zich neemt. Dat kan de social media manager zijn, een assistent, de contentmarketeer, … Hou er wel rekening mee dat die persoon kennis moet hebben van de verschillende CMS-systemen. Hij of zij moet ook wat kennis hebben van SEO, zodat de content vlot gevonden wordt door de zoekmachines. Enig gevoel voor taal is ook handig meegenomen.
Maar wat als deze persoon ziek wordt? Ook hier dreigt contentchaos te ontstaan. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken en het team voldoende groot te maken, zodat er altijd een back-up is.

Tools die het mogelijk maken om vlot te plannen en te publiceren op verschillende platforms, kunnen dan een oplossing bieden. Zo heb je minder werk en een duidelijk overzicht en vermijd je opnieuw chaos. Vandaag zijn er heel wat platformen die deze mogelijkheid aanbieden zoals Hootsuite, Hubspot én Contenrockr.

Samengevat:

  • Zorg dat je minstens twee personen vindt die de content kunnen opladen.
  • Als je op verschillende media wil publiceren, kan software je helpen om chaos te vermijden.